Självkänsla

Bättre än dig själv – hur du kan tro på dig själv

Känner du någonsin att du inte räcker till? Inte tillräckligt smart, stark eller begåvad? Jämför du dig med andra och tror att du aldrig kan bli lika bra som dem? Om så är fallet är det här blogginlägget för dig. Jag kommer att bryta ner processen att tro på sig själv och visa hur det kan göra ditt liv bättre.

Man är alltid bättre än man själv tror

Du har mer styrka, mer talang och mer intelligens än du någonsin kan föreställa dig. När du jämför dig med andra ser du bara en liten del av deras förmågor. Resten är dold för din syn. Kom ihåg att alla har olika styrkor och svagheter. Bara för att någon annan verkar vara bättre än du på ett område betyder det inte att de är bättre totalt sett.

Ditt sinne är en kraftfull sak, och du har makten att ändra dina tankar till det bättre. Du kan välja att fokusera på dina styrkor eller på dina svagheter. Genom att göra detta kan du arbeta med det du har och bli ännu bättre än tidigare!

Du är inte ensam om att känna att du inte är tillräckligt bra.

Tro mig när jag säger att du inte är ensam om att känna så här. Alla känner sig osäkra någon gång i livet, och även de mest självsäkra människor har dagar då de känner sig värdelösa eller ovärdiga till lycka. Du är inte ensam!

Uppmuntra dig själv

Ingen är perfekt, och du är definitivt inte den första som gör ett misstag. Du kommer att göra bort dig igen, men det är okej. Det är bara att resa sig upp igen och fortsätta. De mest framgångsrika människorna i livet har misslyckats många gånger, men de fortsatte att gå framåt. De gav inte upp på grund av sina misslyckanden utan istället, försökte de använda motgångar som lärdomar.

  • Om du är osäker på var du ska börja kan du börja med att göra en lista över dina mål
  • Varje mål ska firas på ett rimligt sätt, det kan vara att säg att du är bra, eller planera in roliga saker efter att du åstadkommit dina mål

Målet med detta är att skapa belöning, och detta stärker din självkänsla. Du ska inte ta bort roliga saker från ditt liv om du upplever att du ”misslyckas”, det kommer inte funka. Men när du uppnår bra saker förtjänar de att firas.

De tankar jag lyfter här är sånt jag själv upplever hjälper. Om du känner att du behöver mer hjälp så rekommenderar jag varmt att söka professionell hjälp genom din läkare.