Njut av naturen med tre sommaraktiviteter

Sommaren är på inkommande och efter en lång vinter ser nog de flesta fram emot den. Att få hänga in vinterjackan och ta fram sandalerna är en härlig känsla, och äntligen kommer du kunna hänga med kompisarna utomhus.

Självklart åtnjuts sommaren allra bäst utomhus och därför vill jag tipsa om lite olika aktiviteter som du kan syssla med under den ljusaste och varmaste säsongen. Att till exempel skaffa en sup board från Söderkajak kan bli en fantastiskt upplevelse som du kan ha glädje av både med vännerna och på egen hand. Välj gärna en uppblåsbar SUP-bräda för att så enkelt som möjligt kunna ta dig till olika platser genom att paddla. Det här är en aktivitet som ger dig många fördelar och som kan hjälpa dig att uppnå ökat välmående och bättre kondition. Paddlande leder till exempelvis

  • nya naturupplevelser
  • avkoppling och avstressande
  • fysisk styrka, balans och kondition

Prova på något nytt i sommar

Jag är också ett stort fan av att prova på nya aktiviteter och vad kan vara bättre än att göra det på sommaren? Under de senaste åren har det blivit inne att träna i grupp och att lägga in mindfulness som en komponent i löpning och promenader. Har du vänner som är intresserade och tycker att det är kul att hitta på nya aktiviteter kan jag verkligen rekommendera det. Träningen kan vara allt från boot camp till sköna promenader, och vill du addera mindfulness kan det vara bra att i förväg komma överens om hur ni ska gå till väga. Ett tips är att låta en person leda och gärna ha en liten ringklocka med sig. När ni är ute och går i naturen ringer ledaren i klockan i omgångar och under de följande minuterna fokuserar alla bara på att exempelvis lyssna, titta eller lukta på naturen. Det här går också bra att göra om ni är ute och paddlar på en SUP-bräda eller med kajak.

Låt kreativiteten flöda

Forskning visar att kreativitet kan motverka stress och därför är mitt tredje tips att ta fram kameran eller skissblocket och ge dig ut i naturen, staden eller något museum och bara skapa. Du behöver inte vara duktig, men det är en trevlig aktivitet både när du är ensam eller i sällskap som kan ge dig fina stunder.