Låt Fenix begravningsbyrå lätta bördan i sorgen

Att förlora en nära anhörig är inte lätt, det vet jag som nyligen förlorade min mormor. Trots att jag visste att hon var gammal så var det inte lätt att acceptera, men som tur var fick jag hjälp av en fantastisk begravningsbyrå som underlättade i hela sorgearbetet.

När jag är ledsen förmår jag mig inte till någonting alls. Allt är bara nattsvart och jag stirrar blint in i väggen. När min mormor avled visste jag att det var jag som var tvungen att ta tag i bitar som begravning och dödsbo, men efter ett tag blev det övermäktigt. Därför kontaktade jag Fenix Begravning i Örebro som verkligen var toppen och hjälpsamma till och med i mitt sorgearbete. De vet hur man handskas med människor och får allt att kännas åtminstone lite lättare. Jag skulle vilja dela med mig lite av några tips om du själv någon gång sitter i samma sits som jag och måste handskas med administrativa saker när du helst bara vill dra täcket över huvudet.

Planera en begravning men inte själv

Även om den avlidne personen inte har så många fler anhöriga än du själv så finns det hjälp att få. Har du väldigt liten budget kan kommunen hjälpa till med en slant. En begravningsbyrå är visserligen inte gratis men en seriös begravningsbyrå ser alltid till din budget och förstår att pengar inte ska ta överhanden mitt i all sorg och saknad. Bor du i Örebro rekommenderar jag verkligen att anlita Fenix begravningsbyrå för stor professionalism. Lämna alla svåra bitar till dem och ta hand om de delar du själv känner att du kan klara av.

Hur vill du att begravningen ska vara?

Om du stod personen nära precis som jag min mormor, vet du säkert redan hur den personen ville ha sin begravning. Det är saker man pratar om någon gång i livet med de man har nära sig; till exempel vilken musik som ska användas, var begravningen ska ske och hur den avlidne ska begravas. Om jag får ge ett råd, ta så mycket som möjligt av personens önskningar i beaktning, men tillsätt även lite av det personliga som du själv vill ha med – om du kan! Du vill ju säga adjö på ditt sätt men samtidigt vara den avlidne ”till lags”.

Svenska Kyrkan ger bra råd om begravningar. Läs mer där.