Dags att boka spa-vistelse

Stockholm har mycket att erbjuda i form av olika spa-upplevelser, där jag ofta bokar in behandlingar som jag behöver. Jag tar gärna med mig en vän, antingen för en weekend eller några timmar en vardag. Vid besöket i Stockholm passar jag på att besöka några av de många sevärdheter som finns.

Att åka på spa är något som många längtar efter oavsett tid på året. Mest lockande kanske det ändå är under den mörka årstiden, där vi behöver pyssla om oss lite extra – så är det i alla fall för mig. I Stockholm med omnejd finns det många olika alternativ att välja bland och det är enkelt att boka spa i Stockholm via nätet. Jag känner att det är otroligt lockande att ta med en vän på spa, eftersom det är ett tillfälle att bara umgås och njuta av varandras sällskap i en skön och stressfri miljö.

Spa-upplevelser för alla

En spontan tanke jag fick är att spa ofta förknippas med övernattningar, men så är förstås inte alltid fallet. Visst, det är otroligt skönt med att komma bort för några dagar, bo i ett bekvämt hotellrum och helt enkelt lämna vardagen bakom sig. Ibland finns dock inte tiden till att vara borta några dagar och då gäller det att hitta kortvarigare alternativ. I Stockholm finns förstås andra spa-varianter än de som involverar övernattning, om det handlar om att bara få koppla av för några timmar. Här finns det exempelvis varma bad i japansk stil, med också olika former av massage och sköna kroppsbehandlingar som lugnar sinnet och låter dig ladda batterierna på kort tid.

Vad vill du själv?

Det viktigaste att tänka på när det handlar om spa är att själv känna vad syftet är med besöket. Jag får alltid mest ut av en spa-vistelse i Stockholm när jag på förhand vet vad jag söker, det vill säga vilka former av behandlingar jag behöver. Det är precis så som jag får ut det mesta av min vistelse och det är ju faktiskt ingen bra idé att betala för något som jag inte vill ha. Med det sagt är det alltid nyttigt att prova något nytt, som kanske blir till en ny favorit. Jag har många gånger varit skeptisk till vissa spa-former, som sedan visat sig skulle bli näst intill en passion för mig. Varma bad, exempelvis – snacka om en fantastisk upplevelse som är den optimala avkopplingen enligt mig.

Passar på att njuta av Stockholm

När jag ändå är på besök i Stockholm passar jag samtidigt på att leka lite turist. Det känns ju dumt att inte passa på, eller hur? Det finns förstås massor att se och göra, men jag försöker variera mig varje gång. Här är dock några favoriter som jag gärna återkommer till:

  • Gamla stan. Hur mysigt som helst. Det är så härligt att promenera omkring – och fotografera för att spara som minne – i en miljö där jag känner mig transporterad tillbaka till medeltiden.
  • Söder. När jag vill spatsera i lugn och ro besöker jag gärna Söders höjder. Ofta kombinerar jag mitt besök med en lunch på en mysig krog.
  • Östermalm. Här besöker jag gärna Östermalmshallen och köper med mig en och annan delikatess innan jag beger mig tillbaka till centralen och tar tåget hem.