Nya lägenheten

I somras sålde jag min lägenhet och köpte därefter en ny, nämligen denna! Jag flyttar in nu i oktober.

Jag är så himla nöjd och kommer att göra om lite saker men först och främst vill jag visa hur det såg ut på visningsbilderna. Vi börjar med hallen:

hallen2.jpg

Så här ser det ut när man kliver in. Jag ska dra ut kakelgolvet längre in i hallen och lägga ljusgrått/vitt Marrakech-kakel där. Det kommer att bli så bra!

hallen.jpg

Det första man ser är en bit av vardagsrummet och till vänster ligger sovrummet och dörren till höger är toaletten. Lägenheten ligger längst upp i huset och har söderläge, så det kommer att vara ljust länge. jag har inte heller någon insyn vilket är skönt. Så kommer nog odla lite grejs på balkongen också.

sovrum2.jpg
sovrum.jpg

Till vänster om hallen ligger sovrummet som är uppdelade i två mindre rum. Tanken är att arbetsrummet ska vara i rummet närmast fönstret och sängen närmast i rummet närmast dörren då det är skönare att dra för och det blir mörkt när man ska sova. Till vänster om sängen kommer det att bli en liten klädkammare. Jag vill nog i framtiden skärma av rummet med svarta ramar och glas likt de bilder som finns på Kronfotos Instagram.

vardagsrum.jpg

Sedan kliver vi in i vardagsrummet. Jag har beställt en hörnsoffa som kommer att stå som på bilden ovan.

kok.jpg

Hörnkök! Älskar hörnkök som går inåt likt ovan. Ska byta bänkskiva till en ljusare sten.

toalett.jpg

Sedan har vi ett rymligt badrum med bra förvaring, vilket jag inte har idag så det uppskattas.

balkong.jpg
balkong2.jpg

Det bästa sparade jag såklart till sist, nämligen balkongen!!! Älskar hur jag har utsikt över gasklockorna samt husarviken. Jag kommer att ha en matdel, lounge/soff-del och en Fatboy att mysa i. Balkongen kommer att få lampor, växter och mattor så att det mer känns som ett extrarum. Här kommer jag spendera alla mina sommarkvällar.

terrass.jpg

En trappa upp från min våning har föreningen en gemensam terrass där man kan sola, umgås och hänga.

Så, det var det. Ska visa nya bilder när jag flyttat in och inrett sedan, vill nog aldrig flytta därifrån i alla fall.

Höstlistan 2018

Nu är det typ snart höst på riktigt vilket är en av mina favorittider på året. Vi firar detta med en höstlista som jag hittade på Ellens blogg.

emmaeriksson-host.jpg

Hur känner du inför hösten 2018?
Bara lycka än så länge egentligen.

Vad är din planer?
Komma in i min träningsrutin igen, flytta samt börja på ett nytt jobb. Sedan har jag gått och blivit kär så vill spendera så mycket tid jag kan med honom också.

Vad är ditt favorit-te?
Söderte och NK-blandning, gärna som löste.

Snyggaste höstaccessoaren?
Ponchos, boots och kappor. Älskar höstfärger så som senapsgul, brun (i olika nyanser), mörkröd och mörkgrön.

Vad är värst, kylan eller mörkret?
Kylan tror jag. Mörkret kan man alltid ljusa upp med ljus.

Top tre godast höstmat?
Jag skulle säga soppor och grytor. Mums!

En utflykt du vill göra i höst?
Jag vill gärna åka på lite weekendresor (ska exempelvis till Köpenhamn för att hälsa på Rebecca nästa helg).

En restaurang som är extra mysig på hösten?
Prinsen eller valfritt café, typ.

En serie du vill se i höst?
Hmh, svårt det där. Jag kollar på det mesta så kommer nog bli en hel del olika serier. Har ni några tips?

Någonting du ser fram emot extra mycket just nu?
Jag ser jättemycket fram emot att flytta in i min nya lägenhet i oktober som jag ska göra om lite grann samt att börja på mitt nya jobb i november. Nedan kan ni se ritningen på lägenheten, tänkte att jag kan göra ett separat inlägg på hur lägenheten såg ut på visningen och sedan ett nytt inlägg till våren när jag gjort om och inrett så som jag vill ha det.

Valet 2018

På söndag är det val igen och det känns som att det i år är viktigare än någonsin att gå och rösta. Det är en demokratisk skyldighet som vi har, liksom tänk att vi får gå och rösta samt vara med och påverka!

Jag valde att rösta på det parti som jag har röstat på de senaste två gångerna (2010 & 2014) då det är det parti som står mig närmast ideologiskt men också i sakfrågor. Däremot ska jag vara ärlig med att det i år har stått mellan tre olika partier, så jag har varit nära på att rösta annorlunda. För mig är det är viktigt att jag ska få bestämma själv hur mitt liv ska se ut och inte låta staten bestämma över det. Därför har jag valt att rösta blått denna gång igen och hoppas därför på ett regeringsskifte.

Sedan hur ni andra röstar bryr jag mig inte om, jag respekterar er röst oavsett om det är rött eller blått men ett parti jag aldrig kommer att rösta på är Sverigedemokraterna.

Ska ni rösta, eller har ni redan gjort det? Vad tror ni om valet?

 

Forza Bajen!

hammarby.jpg

Idag går jag på min första Bajenmatch på mycket länge tillsammans med min bror och hans vänner. Det finns få saker som är så roliga som att få se när Bajen spelar. Jag har till och med sagt att det nästan är roligare än att gå på konsert just för den härliga sammanhållningen som finns på plats. Gud vad jag längtar!

Börjar om på nytt.. igen

Det här är nog den hundratusende gången jag börjar om att blogga. Men denna gång bara för min egen skull, ingen press, ingen stress och ingen plan. Jag tänkte bara köra och använda det som en publik dagbok helt enkelt. 

Vad jag tror att jag kommer att prata om:
→ Musik
→ Digital marknadsföring
→ Vardag
→ Shopping & kläder
→ Mat & recept
→ Träning
→ Resor
→ Tankar

Det mesta helt enkelt.