FAQ

OM MIG

Var bor du?
Jag bor just nu i Stockholm – Norra Djurgårdsstaden för att vara mer exakt! Jag har tidigare bott i Åkersberga, Vasastan, London (UK), Sydney (AUS) och Umeå.

Hur gammal är du?
Jag är 24 år gammal (född 1992).

Vad studerar du?
Jag blev klar med en Kandidatexamen i Medieteknik i januari 2015 och kom därefter på vad det var jag ville bli eller nischa mig inom. Jag sökte därför till utbildningen OnlinemarknadsförareMedieinstitutet i Stockholm och blev antagen. Jag jobbar heltid som Content & Community Manager på en mediebyrå där jag dagligen jobbar med innehåll på exempelvis sociala medier.

Jobbar du med något för tillfället?
Jag driver ett eget företag som fotograf sedan 2012. Jag startade företaget då jag ville extrajobba vid sidan av mina heltidsstudier och företaget är fortfarande aktivt. Jag fotograferar bröllop, porträtt, familjer och livsstil. Jag säljer också bilder via Scandinav Bildbyrå.

Vad lyssnar du på för musik?
Just nu lyssnar jag mycket på akustisk musik. Jag finns på last.fm om du vill ha en överblick på vad jag helst lyssnar på.

Ditt favoritplagg?
Min fina Céline Boston Bag. Dör att jag har min favoritväska. Så himla overkligt men jag älskar den så himla mycket. Motivationsväska nummer ett!

 

FOTOGRAFI

Vilken kamera använder du?
Jag använder ett Canon EOS 5d mark II-hus. De objektiv jag använder till kamerahuset är: Sigma 35mm 1.4 Art, Sigma 50mm 1.4, Canon EF 85mm 1.8 och Canon EF 24-70 L. Har nyligen införskaffat mig en Fujifilm xt-2. När jag inte fotograferar med min systemkamera så använder jag min iPhone 6s plus!

Var redigerar du dina bilder?
Jag använder Lightroom CC som bildbibliotek och redigerar främst där. Ibland använder jag Adobe Photoshop CC. I min iPhone redigerar jag i VSCO Cam eller Afterlight.

Hur länge har du fotograferat?
Jag har fotograferat sedan 2003 men med systemkamera och lite mer seriöst sedan 2007.

 

BLOGGEN

Var har du fått tag på din bloggdesign?
Min blogg ligger på WordPress och jag köpte en design av SoloPine – temat heter Rosemary. De har fler fina bloggdesigns i deras shop, kolla in vettja!

Varför har min kommentar blivit borttagen?
Min vision med min blogg är att den alltid ska vara positiv, hälsosam och inspirerande. Därför tillåter jag inte olämpliga, reklamiga eller hotfulla kommentarer – de tas alltså bort. Vill du ha reklam för ett inlägg eller din blogg får du gärna mejla mig på hello@emmae.se och motivera varför jag ska göra reklam för just dig och din blogg.

 

SOCIALA MEDIER

Sociala medier är bland det bästa jag vet och det är inte konstigt då jag har vuxit upp med dem i min vardag. När det kommer nya sociala medier är jag alltid nyfiken på att testa dem och nedan listar jag några sociala medier som jag använder dagligen. Följ mig gärna vettja!

Instagram
Twitter
Pinterest
Vine
Google+
Tumblr
VSCOgrid

 

No Comments

Leave a Reply